Årsvisning
efter år
Månedsoversigt
efter måned
Weekly View
efter uge
Daily View
I dag
Search
Søg

Halloween - Allehelgensaften

 

 

Tidspunkt

Mandag, 31. Oktober 2022


Arrangement

Kontakt
avatar

 

Halloween - Allehelgensaften

I USA kaldes dagen halloween. Den har antaget en ren verdslig karakter og fejres med skikke, der minder om vor fastelavnsfest. Denne tradition har i de senere år bredt sig til Danmark.

Allehelgensaften (som den også kaldes) den 31. oktober er ifølge folketroen den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løs. Mange steder fortælles der spøgelseshistorier og tages varsler.

Især i USA, men også i Skotland og Wales, er allehelgensaften (her kaldt halloween) en stor festdag, hvor børn klæder sig ud og går rundt og banker på nabokvarterets døre for at få slik (trick or treat), hvilket i stor udstrækning kan sammenlignes med traditionen omkring fastelavn i Danmark. Skikken med at udskære og dekorere orange græskar til skræmmende oplyste masker ved Halloween er langsomt ved at vinde større og større popularitet også i Danmark.

I USA er dagen også "national trylledag".

Placeringen på den 31. oktober skyldes at det er aftenen før 1. november, som traditionelt er Allehelgensdag. I den danske folkekirke er Allehelgensdag af praktiske grunde flyttet til den første søndag i november.

Læs mere: https://da.wikipedia.org/wiki/Allehelgensaften

-----------------------

Til kalender: Download som iCal-fil