Vejrudsigten havde hele ugen sagt regn og blæst, men stik imod normalen var vejret tæt på at være perfekt, med rolige vindforhold og ingen regn. Så det var rigtigt svært ikke at ikke at smile hele vejen henover broen.

Michael, Morten (med Hobit) og undertegnede havde aftalt en tidlig afgang, således at vi ville kunne nå et eller to eftermiddagsdyk sammen med Jesper fra Diving2000, som i dagens anledning havde lovet at være guide på første dyk.

Efter at være kommet i udstyret og deponeret bilnøglerne hos Hobitten, var det blot med at komme i vandet. Bøjen ud fra stranden stod nogenlunde lodret, hvilket vidnede om at tidspunktet, hvor strømmen ikke var alt for kraftig var det rigtige. Morten havde valgt efter en længere pause, at dykke med sit sidemount gear, hvilket gjorde at han senere, kom til at kæmpe med at have lidt for lidt vægt på.

Da vi var kommet godt under på en ca. 6-7 m. tog vi den ud over den første væg som falder lodret ca 4 m. herefter fulgte vi kysten mod strømmen til ca. 20 meter dybde.

Til dem der tror at det er falsk reklame, når Visit Fyn skriver at Søbadet byder på Danmarks måske flotteste stranddyk, er der blot at sige, at det tror jeg såmænd at de har ret i. Vi fik set masser af forskellige fisk, og utroligt flotte bevoksninger med søanemoner osv. Da tiden var inde til at vende om igen, fik vi for alvor strømmen at mærke, måske var den taget til, uden vi helt havde bemærket det, men hurtigt gik det i hvert fald tilbage, og lidt hurtigt gik det også med at komme til overfladen for Morten J

Efter en time på land med røverhistorier og væskeindtag, blev bageren og jeg enige om, at vi da lige kunne nu et hurtigt dyk mere inden det blev mørkt. Morten valgte af indlysende årsager at sidde over, således at han kunne være klar til om aftenen. Vi tog den ud langs den nye kæde som netop var blevet lagt ud på bunden. Strømmen var nu taget yderligere til, så vi besluttede os for ikke at forlade kæden, men blot nøjes med at se på omgivelserne, på et sted hvor vi kunne have et fast greb i kæden med den ene hånd.

På land ventede Morten og Hobitten. Morten med et udtryk i ansigtet der klart indikerede, at tiden nu måtte inde til at få tanket op med kalorier (der skal selvfølgelig lidt til at holde sådan et korpus i gang). Vi fik hurtigt pakket grejet sammen, og i konvoj kørt ned til den lokale pølse og burger pusher.

Da vi kom tilbage til Søbadet var mørket faldet på, og der var ankommet rigtig mange. Dels andre dykkere, men også nogle der bare ville kigge på. Endnu en gang hoppede vi i dresset, og gjorde os klar, således at alle mand kunne være under præcis kl. 20:15.

Dykket blev for mit vedkommende et ganske kort et af slagsen, idet at min dumb ventil i dragten havde sat sig fast, så for en kort stund oplevede jeg hvordan det må føles at være ”Rocket Man”, til overfladen kom jeg da, men heldigvis var vi på det tidspunkt ikke dybere end 10 m.

Aften blev rundet af ved teltet, hvor Diving2000 bød på suppe, kage og hvor der blev trukket lod om en dykkerlygte blandt de fremmødte.

Tak til Michael, Morten og Hobitten for en fantastisk dejlig dag. Tak til Jesper og Diving2000 for et godt arrangement og dyk.