Simon og undertegnede aftalte at tage børnene med deres nye certifikater med til Sigerslev Kalkværk, det er et fascinerende område, og dybden er ikke alverden, så det er helt ideelt til Juniorer.

Med os var kommet Henrik og en kollega fra Force der er undervandsjæger.

Vi mødtes i klubben ved nitiden, og fik ordnet flasker, udstyr, og samlet alle, og så gik turen afsted med truende regntunge skyer hele vejen rundt om os. Det skulle jo ikke forhindre os i at dykke, for under vandet er regnvejr jo ikke så vigtigt.

Da vi kom til kalkværket, var alle de truende skyer væk, himlen var rimelig klar, og ingen bølger eller vind, i området, det var fantastisk dykkervejr.

Så udstyret blev samlet, og vi klædte om, mærkeligt nok var den flaske vi havde med til Nathalie tom, selvom der var tape på den, så jeg måtte smide al udstyret igen, så jeg kunne komme til bilnøglen. Nathalie og Emil fik den hjælp som er nødvendig når man ikke er mere end 10 år og nycertificeret, men de var rimeligt hurtigt klar, og satte kursen mod vandet. Desværre faldt Nathalie på de dumme rullesten, så hun slog sig, og tabte en del luft, da hun landede på regulatoren, men hun havde da 130 bar tilbage. Hun havde heldigvis ikke slået sig alvorligt, men hun var da ked af det alligevel selvfølgelig.

Vi kom endeligt i vandet, og pludselig blev det koldt ned af ryggen, i alt mit hastværk med at finde bilnøglen frem, og komme i udstyret igen, havde jeg igen ikke fået lukket tørdragten. Nå af med BCD'en, og så lidt hjælp til at lukke tørdragten, men vandtemperaturen var ikke så høj må man sige.

Kursen blev sat vinkelret ud fra stranden, Simon med Emil og mig med Nathalie. Masser af flotte fisk, krebs, stimer af tobis at se på og flotte stenformationer. Fantastisk syn, og for Juniorerne var det helt specielt.

Efter ca. 20 min var det ved at være for koldt for Juniorerne, og de blev fulgt ind, Nathalie faldt igen på stranden, den er altså lidt lumsk, men de fik lagt udstyret på det flade, og skyndt sig op for at holde varmen. Imens satte Simon og jeg kursen ud igen, denne gang havde jeg harpun med.

Efter meget søgen frem og tilbage fandt vi endelig en fladfisk, men skuddet missede, og den stak af. Så blev der svømmet og ledt, og pludselig var der masser af dem igen, og denne gang lykkedes det at fange en fladfisk, en rødspætte endda. En fin torsk dukkede op, men skuddet missede da der var rod med linen, så spyddet nåede slet ikke derhen, hastig ladning, mens der blev holdt øje med torsken, og på andet skud fik jeg den. Derudover blev der fanget en pighvar, og endnu en rødspætte, og den sidste nåede at stikke af mens jeg sigtede.

Rigtigt god fangst, og masser af liv på området. Undervandsjægeren havde også fanget seks fladfisk, så stor gevinst til alle. Dejlig dag, og tak for godt selskab!