Baltic Explorer er fra www.p-dyk.se (Patrick), og han er erhvervsdykker, og har en fin størrelse båd. Ikke verdens hurtigste, men med dejlig varm kabine, 6 sovepladser, varmt brus, toilet, køkken og sidescan sonar Wink. Oven i er der fuldt Divegas anlæg ombord, så du kan få lige præcis den gas blanding du gerne vil have, også trimix, på dine flasker.

P-Dyk var blevet inviteret over en uges tid af Rico og Baltic Divers, med ture ud hver dag, og vi var også inviteret til at deltage.

Jeg kom med på en helt almindelig Onsdag, og der var vi desværre kun tre dykkere, på grund af en del sygemeldinger fra andre deltagere, weekenden var selvfølgelig total overbooket.

Men det gjorde jo så også at vi kunne bestemme os for hvor vi ville hen noget hurtigere, så turen gik ud til Rosen (som de kalder den), et stort vrag, med store kanoner, anker og en masse spændende ting at kigge på, der var temmelig høj bølgegang, så undertegnede var tæt på at levere den ellers lækre morgenmad tilbage. Men I med mig hurtigt, så kroppen ligesom kunne stabilisere sig igen, og så gik det ellers nedaf med os tre.

Da vi nærmede os bunden var det meget mørkt og absolut ingen sigt, men så kom vi lige under laget af snask, og wow, mindst 10 m sigt, og sikke et vrag, vi kom direkte ned til en stor kanon, og ved siden af den ligger vraget i al sin storslåethed, rigtigt flot. De to andre ville gerne opmåle lidt på vraget, så jeg hjalp til med at holde i et målebånd, og så blev der tegnet og målt op, tre forskellige størrelser kanoner var der, sten fra ildstedet, og noget der lignede stævnen med en figur på, samt et kæmpe stort anker, rigtigt flot. Der gemte sig et par kæmpe store torsk inde i vraget, som var nærmest ligeglade med at blive badet i lys, rigtigt flot syn.

Efter ca. 45 min på 3 grader varmt vand, gik det mod overfladen igen, med behørige sikkerhedsstop (dejligt med Nitrox!), og efter nogen og 50 min. var vi igen oppe, op af den dejlige dykkerstige, op og rigge af (Patrick var meget behjælpelig), nyde det friske vejr. Jeg ville egentligt gerne have dyk nummer 2 på vraget, men efter ret kort tid begyndte min kvalme at vende tilbage, så efter en lille bøn fra mig, vendte vi ind mod roligere vand, og et strømdyk langs noget der på sidescan sonaren lignede undersøiske klipper. Efter en kort lur var vi i smult vand og min mave var glad igen, og en lækker frokost blev sat op, med lune kylinge filetter, super lækkert, og så lige noget vand og lidt sodavand til.

Rico og jeg hoppede i, sigten var ikke særlig god, maks 3 meter, og med kraftig strøm var det noget af en udfordring at blive sammen, og efter ca. 10 min var vi blevet væk fra hinanden, så op med dekobøjen, og så mod overfladen i adstadigt tempo. Men jeg lå der og sneglede mig opad, dukkede Rico pludselig op igen, og så måtte jeg jo op og pakke dekobøjen sammen (ikke det nemmeste i vandoverfladen), og så gik vi ned igen. Nogle rigtigt spændende undervands formationer så vi mens vi sejlede afsted, og sigten blev også en del bedre, vi stødt også på noget der lignede resterne af et vrag, noget forarbejdet gammelt træ, og forskellige svært identificerbare emner, men strømmen var stærk, så det var lidt svært at blive hængende for længe.

Efter lige omkring 40 min. blev underlaget kedeligt og bare sand, så vi gik op, og nød varmen, mens vi sejlede tilbage.

Dejlig dag, og en fed oplevelse at dykke på den måde i Danmark, det kan absolut godt anbefales at tage en tur ud med p-dyk. Måske en idé at tale med Patrick hvis vi vil ud fra Ystad hvor han holder til.