Det er efterhånden noget tid siden at Nathalie har været i vandet, og med nyt udstyr (maske, tørdragt, BCD og finner), var det på tide at lave en refresher til hende.

Vi tog derfor til Havheksen søndag formiddag, efter at have gennemgået en masse teori derhjemme, diskuteret udstyr, gennemgået procedurer, fundet metoder til at få langt hårt til at være i en hætte (ja heldigvis har jeg jo anlagt en frisure hvor den slags ikke er et problem).

Efter en lidt sen ankomst, stødte vi ind i Torben og Erik, som også ville hoppe i igen (de havde godt nok lige været der i fredags), det var hyggeligt. Nathalie og jeg fik samlet udstyret, og sørget for at alting sad rigtigt.

Også hvordan man får tømt tørdragten for luft, så man ligner en vakuumpakket kylling blev gjort, og så gik vandreturen mod vandet. Et par kilo ekstra bly var med, for det var lidt usikkert hvor meget hun skulle bruge.

8 kg var nok, men på grund af øvelserne vi lige skulle gennemgå, satte vi nogle ekstra på hende, så vi kunne sidde på bunden uden problemer.

Så blev de forskellige øvelser gennemført, maske fyldninger, tab af regulator, freeflow osv. Det syntes hun var rart at få gjort, og hun gjorde det uden nogen problemer. I en af pauserne i overfladen udbrød Nathalie begejstret om de Spækhuggere hun havde set, det gjorde mig godt nok nervøs hvis sådan nogen skulle have forvildet sig på havheksen, det viste sig dog at det var ordet Rødspætter hun ledte efter, pyyha Laughing

Endelig blev det en svømmetur, så ud mod heksen, ud til et rev, så fandt vi navlen, og den var voldsomt overbegroet, men det kunne krabberne godt lide, efter lidt svømmen rundt, lå vi og ventede lidt på trafik der skulle passere, et par techdykkere der øvede sig, og som ikke lagde mærke til os før de nærmest svømmede ind i næsen af os Confused

Så svømmede vi hen til buerne som vi også gik igennem, og endelig svømmede vi tilbage, Nathalie var lidt lav på luft, og målet var at hun skulle komme op med 50 bar.

Alt gik fint, også den gradvise opstigning med noget udluftning, så man ikke gik til overfladen som en ballon. Refresher gennemført uden problemer.

På heksen var der faktisk rigtig god sigt, mod bunden var der ikke så meget strøm, men i overfladen var der meget vind og strøm.

Vel oppe var Torben og Erik også lige kommet op, også for dem var alt gået godt.